Tuesday, 06.17.2025
My site
Site menu
Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Our poll
Rate my site
Total of answers: 155
Login form
Main » 2011 » December » 12 » παραλλαγή της κλασσικής αστακομακαρονάδας
1:02 AM
παραλλαγή της κλασσικής αστακομακαρονάδας
Περιγραφή
Μία εξαιρετική Αστακοκριθαράδα για να γλείφετε και τα δάκτυλα σας!!!


Διαβάστε περισότερο: http://www.sintagespareas.gr/sintages/astakokritharada.html#ixzz1gGFB9ENU
 

Τι χρειαζόμαστε:

2 μέτριους αστακούς ή ένα μεγάλο
3 μεγάλες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
ή περασμένες από το μπλέντερ
4 κout.σoup. λάδι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
1 πακέτο κριθαράκι (μανέστρα)
3-4 κούπες ζεστό νερό
Αλάτι και πιπέρι
Σκόρδο προαιρετικό


Διαβάστε περισότερο: Αστακοκριθαράδα http://www.sintagespareas.gr/sintages/astakokritharada.html#ixzz1gGFUwpUn
 

Κατηγορία     Με θαλασσινά
Μέθοδος        Κατσαρόλας

Περιέχει          Ντομάτες   Οστρακοειδή   Ζυμαρικά   Σκόρδο

Σερβίρει    4 άτομα




Διαβάστε περισότερο: Αστακοκριθαράδα http://www.sintagespareas.gr/sintages/astakokritharada.html#ixzz1gGI9QeYD
 
Πως το κάνουμε:

Κόβουμε τον αστακό ωμό όπως είναι σε 3-4 ροδέλες ανάλογα το μέγεθος του (το κεφάλι το κόβουμε στη μέση αν ο αστακός είναι μεγάλος) ..//..
προσέχοντας ότι ζουμάκι τρέξει να μη χαθεί! (μπορείτε να τον κόψετε μέσα σε ένα πυρέξ ή ένα ταψάκι).
  Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με τα κρεμμύδια και το σκόρδο να σωταριστούν ελάχιστα και προθέτουμε τον κομμένο αστακό με όλα τα ζουμιά του.
  Ανακατεύουμε μια δυο φορές μέχρι να αλλάξει χρώμα το κέλυφος στου αστακού και γίνει ροζ. Προσθέτουμε το κρασί, τη ντομάτα, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και δυο κούπες νερό και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  Όταν είναι ψημένη η σάλτσα προσθέτουμε το κριθαράκι και συμπληρώνουμε με ζεστό νερό τόσο ώστε το κριθαράκι να βγει ζουμερό στο τέλος και όχι στεγνό.
   Ανακατεύουμε καλά να μην κολλήσει το κριθαράκι και ψήνουμε σκεπασμένο (ανακατεύουμε περιστασιακά) σε μέτρια φωτιά μέχρι το κριθαράκι να είναι σχεδόν έτοιμο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε το φαγητό μας σε μια βαθιά πιατέλα και αφήνουμε 3-4 λεπτά να φουσκώσει το κριθαράκι .
Σερβίρουμε ζεστό με φρεκοτριμμένο πιπέρι.

Λίγα μυστικά ακόμα
Αν προτιμάτε την σάλτσα πιο κόκκινη μπορείτε να προσθέσετε στη ντομάτα και λίγο πελτέ.
Το μυστικό για να βγει η κριθαράδα σας αστακομυρωδάτη είναι τον αστακό να τον τεμαχίσετε και να τον βάλετε στο τηγάνι ωμό!
Έτσι όλο το ζουμί του αστακού θα ενσωματωθεί στη σάλτσα και το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό!



Διαβάστε περισότερο: Αστακοκριθαράδα http://www.sintagespareas.gr/sintages/astakokritharada.html#ixzz1gGJ8azbz
**********************************************************
 
Views: 587 | Added by: defaultNick | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Search
Calendar
«  December 2011  »
Su Mo Tu We Th Fr Sa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Entries archive
Site friends
  • Create a free website
  • Your Online Desktop
  • Free Online Games
  • Video Tutorials
  • All HTML Tags
  • Browser Kits
  • Copyright MyCorp © 2025
    Make a free website with uCoz